Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sierteelt en potplantenkwekerijen

Kwekerijen zijn vrij recent gestart met de automatisering maar heeft zich in deze relatief korte tijd snel ontwikkeld. Binnen deze branche is er vaak sprake van een lange transportband om potjes uit de kas te krijgen en in de hal te kunnen sorteren, uiteen te zetten, te etiketteren etc. Daarnaast zijn er vaak banden terug te vinden in de zogenoemde oppotmachines. Deze banden zijn stroever zodat voornamelijk glaswerk onbeschadigd blijft. Voor het bufferen van onder andere potjes, tray’s en dozen hebben we ook oplossingen in het assortiment.

Vochtige en vervuilde omstandigheden maken de werkplaats van een kwekerij in de meeste gevallen niet optimaal. Wij hebben speciale krimpvrije transportbanden ontwikkeld die het zelfs hier uitstekend kunnen uithouden.

Voor de sierteelt hebben we oogstbanden in het assortiment, deze lange banden worden ingezet om de sierteeltplanten uit de kas te halen. Het zeildoek is te verkrijgen in een grote verscheidenheid, afhankelijk van de omstandigheden adviseren we u het juiste materiaal.

De meest voorkomende transportbanden in de sierteelt en potplantenkwekerijen:

  • PU weefselbanden
  • PVC weefselbanden
  • Rubberbanden
  • Vlakke- en tandriemen
  • Rond en v-snaren